Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab hittar samarbetspartner i London

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab meddelar att man under försvarsmässan DSEI i London undertecknade en strategisk överenskommelse med den brittiska försvarskoncernen Babcock International Group.

Syftet med överenskommelsen är att undersöka möjligheten att gemensamt leverera förbättrade förmågor till kunder. Detta ska uppnås genom att dra fördel av de kompetenser som de två företagen besitter. Målet är att bredda utbudet av produkter, tjänster och integrerade lösningar.

– Vår sammantagna expertis, teknologi och marknadsnärvaro kan tillsammans ge ökade konkurrensfördelar. Med våra gemensamma förmågor och resurser ser vi möjligheter till synergier och till att dra nytta av varandras styrkor, säger Micael Johansson, vd och koncernchef för Saab i ett pressmeddelande.

Saab och Babcock kommer mer specifikt att se över möjligheten att utveckla en helt ny korvett med en längd på cirka 100 meter. 

– Detta är början på ett nytt spännande samarbete mellan Babcock och Saab. Det visar på den potential som finns i att gemensamt erbjuda kunder världen över ett bredare utbud av integrerade lösningar. Samtidigt bygger vi vidare på de starka gemensamma nämnare som finns mellan våra två koncerner, tillägger David Lockwood, vd för Babcock.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons