Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teltonika
Elektronikproduktion |

Teltonika miljoninvesterar i ny fabrik

Litauiska elektroniktillverkaren Teltonika planerar att bygga en ny elektronikmonteringsfabrik i Vilnius.

Företaget säger att den nya anläggningen kommer att ligga bredvid den nuvarande fabriken i staden och att utbyggnaden av produktionskapaciteten görs för att möta det växande intresset för bolagets tjänster.

Bygglov har utfärdats för projektet och den framtida elektronikfabriken kommer bli tre våningar och erbjuda bolaget en yta om 22 700 kvadratmeter. Bygget beräknas vara klart 2025.

Företaget säger i ett pressmeddelande att första och andra våningen kommer att vigas åt produktion. När allt står klart kommer fabriken att ha så många som 10 monteringslinor, 20 robotiserade testlinor, fyra förpackningslinor, ett robotiserat lager samt avancerat labb. Kontoren kommer att flytta in på tredje våningen.

Enligt en rapport från Lithuania.lt representerar den nya fabriken en investering på 75 miljoner euro och förväntas skapa 700 jobb. När produktionen väl är igång kommer fabriken att ansvara för tillverkningen av IoT-produkter utvecklade av Teltonika, samt kontraktstillverkning.

Bara förra månaden påbörjade Teltonika byggandet av en mönsterkortsfabrik som planeras vara färdig i slutet av 2024. Ett projekt som är en stor investering på hela 143 miljoner euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2