Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teltonika
Elektronikproduktion |

Teltonika miljoninvesterar i ny fabrik

Litauiska elektroniktillverkaren Teltonika planerar att bygga en ny elektronikmonteringsfabrik i Vilnius.

Företaget sÀger att den nya anlÀggningen kommer att ligga bredvid den nuvarande fabriken i staden och att utbyggnaden av produktionskapaciteten görs för att möta det vÀxande intresset för bolagets tjÀnster.

Bygglov har utfĂ€rdats för projektet och den framtida elektronikfabriken kommer bli tre vĂ„ningar och erbjuda bolaget en yta om 22 700 kvadratmeter. Bygget berĂ€knas vara klart 2025.

Företaget sÀger i ett pressmeddelande att första och andra vÄningen kommer att vigas Ät produktion. NÀr allt stÄr klart kommer fabriken att ha sÄ mÄnga som 10 monteringslinor, 20 robotiserade testlinor, fyra förpackningslinor, ett robotiserat lager samt avancerat labb. Kontoren kommer att flytta in pÄ tredje vÄningen.

Enligt en rapport frÄn Lithuania.lt representerar den nya fabriken en investering pÄ 75 miljoner euro och förvÀntas skapa 700 jobb. NÀr produktionen vÀl Àr igÄng kommer fabriken att ansvara för tillverkningen av IoT-produkter utvecklade av Teltonika, samt kontraktstillverkning.

Bara förra mÄnaden pÄbörjade Teltonika byggandet av en mönsterkortsfabrik som planeras vara fÀrdig i slutet av 2024. Ett projekt som Àr en stor investering pÄ hela 143 miljoner euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-26 09:38 V22.4.33-2