Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Teknik |

Saab investerar 75 miljoner euro i tyskt AI-bolag

Saab meddelar att bolaget ingår ett partnerskap med Helsing, ett försvarsföretag specialiserat på AI-baserad mjukvaruteknik. Som en del i partnerskapet går Saab in med en investering på 75 miljoner euro för ett ägande på 5 procent i Helsing GmbH.

Partnerskapet bygger på ett samarbetsavtal, där Helsings förmåga inom AI kommer att kombineras med Saabs lösningar, samt som sagt en investering av Saab på hela 75 miljoner euro för 5 procents ägande i Helsing.

Helsing är ett ungt bolag som grundades 2021. Fokus ligger på utveckling av AI-förmågor som är helt mjukvarubaserade, något som lett till en snabb tillväxt på marknaden i Europa. Bolaget, som bara är två år gammalt, har redan cirka 220 medarbetare vid sina kontor i Tyskland, Storbritannien och Frankrike.

Saab har stakat ut en tillväxtstrategi med fokus på framtida förmågor. Genom denna siktar man på stärka sitt erbjudande genom förvärv och investeringar i bolag specialiserade på nya teknologier.

Saabs skriver i ett pressmeddelande att bolagets roll som investerare i Helsing kommer att leda till ett fördjupat samarbete mellan bolagen och möjliggör utveckling av utökade förmågor i hela produktportföljen. Samarbetet kommer att inledas med telekrig- och övervakningsförmåga för stridsflyg samt ytterligare applikationer för sensorer och ledningssystem i alla domäner.

– Investeringen i Helsing är ännu en milstolpe i Saabs arbete med att ytterligare stärka våra förmågor och kontinuerligt utveckla vårt erbjudande för att möta våra kunders förändrade behov. Tillsammans med de förvärv vi nyligen gjort av BlueBear i Storbritannien och CrowdAI i USA stöder detta också vår strategi för global tillväxt när vi satsar på att positionera Saab på strategiska marknader, säger Micael Johansson, vd och koncernchef för Saab i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1