Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ICAPE Group
Mönsterkort |

Icape fortsätter med sin förvärvsstrategi

Förra året gjorde den franska mönsterkortsleverantören hela fem förvärv. I år har bolaget hittills hunnit med tre, nu senast Princitec i Tyskland.

Icape Group meddelar att man förvärvat 100% av kapitalet i Princitec, en mönsterkortsspecialist belägen nära Düsseldorf i Tyskland. 

Princitec har sedan 2004 erbjudit en komplett uppsättning tekniska, inköps- och kvalitetstjänster i samband med distributionen av mönsterkort. Företaget stöds av ett nätverk av 11 distributörer i Asien och Europa. Bolaget har idag en bas av 35 aktiva kunder, främst i Tyskland, och under 2022 genererade Princitec en omsättning på 6,5 miljoner euro.

Tidigare i år förvärvade Icape en annan tysk mönsterkortare, nämligen HLT. Med dessa två tyska spelare i koncernen stärker Icape sin närvaro på den Europas störta mönsterkortsmarknad ytterligare.

– Genom förvärvet av Princitec fortsätter vi att driva vår strategi för extern tillväxt, med fokus på leverans- och affärssynergier samt kostnadsoptimering. Princitec har alla nödvändiga resurser för att generera ökad organisk tillväxt efter integrationen i koncernen. Dessutom kommer bolagets team, leverantörsnätverk och kundportfölj som sträcker sig över olika branscher att stärka vår position i Tyskland, Yann Duigou, vd för Icape Group, i ett pressmeddelande.

Han säger även att koncernens lista över potentiella förvärv fortfarande är mycket stark, och det finns flera diskussioner på gång med målföretag inom flera olika geografiska områden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2