Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux
Elektronikproduktion |

Electrolux säljer sin ungerska fabrik till Qvantum

Electrolux Group har avyttrat sin tillverkningsenhet i Nyíregyháza, Ungern till den svenska värmepumptillverkaren Qvantum.

Prislappen för tillverkningsenheten landade på 38 miljoner euro, eller cirka 455 miljoner koror. Electrolux räknar med att kunna redovisa en vinst på 25 miljoner euro, cirka 300 miljoner kronor, från försäljningen under det tredje kvartalet 2023.

Försäljningen av fabriken är del av åtgärderna att avyttra det bolaget kallar för "icke-kärntillgångar" med ett totalt potentiellt värde av 10 miljarder kronor.

Tidigare i år meddelade Electrolux att man planerade att upphöra med produktionen i Nyíregyháza och har sedan dess undersökt olika möjligheter att sälja enheten till externa intressenter.

Köparen Qvantum är en svensk tillverkare av elektriska värmepumpar. Electrolux skriver i ett pressmeddelande att bland de intresserade parterna var Qvantum den mest lämpliga köparen, efter att flera faktorer beaktats, inklusive planerna att snabbt starta upp ny tillverkning vid enheten. Qvantum har även utryckt intresse att erbjuda vissa positioner till Electrolux Group’s anställda vid fabriken.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2