Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Embedded |

Th1ng köper Iioote

Th1ng AB förvärvar samtliga aktier i IoT-plattformsleverantören Iioote AB, en konkurrerande plattforms- och tjänsteleverantör med verksamhet i Sverige och Tyskland.

"Detta är ett strategiskt bra förvärv av en konkurrent som nu blir ett komplement till oss och kan stärka oss i vår utveckling. Ambitionen är att integrera Iootes lösningar med Th1ngs IoT-plattform, IoT Open. Tack vare denna integration kan vi optimera kostnaderna och bredda lösningserbjudandet ännu mer," säger Klas Westholm, vd för Th1ng i ett pressmeddelande. 

Förvärvet innebär enligt ett pressmeddelande att Th1ng nu levererar tjänster till omkring 40 kommuner i Sverige och inleder en internationell satsning. 

"Affären innebär att Th1ng också får ett fotfäste i Tyskland och att vi kan hitta nya kunder på en ny marknad. Tillsammans kommer vi att kunna sälja och leverera fler tjänster till både befintliga och nya kunder och därmed öka vår omsättning," säger Klas Westholm. 

"Vi ser mycket fram emot att vidareutveckla IoT tjänster inom TH1NG. Behovet av en applikationsplattform med stöd för olika typer av tjänster och oberoende av teknologi efterfrågas allt oftare. TH1NG får ofta samma fråga, där möts vi i en mycket tydlig synergi där ett plus ett blir tre. Idag har IIOOTE ett 40-tal kunder inom olika smarta applikationer och nu skall vi skala upp ordentligt tillsammans. Därmed är vi redo för expansion och de större affärerna i en marknad där IIOOTE vunnit mycket förtroende på marknaden," säger Robert Spertina, vd för Iioote AB, i pressmeddelandet. 

Köpeskillingen för förvärvet består av en kontant betalning om 1 500 000 kronor samt 1 000 000 aktier i Th1ng som emitteras till säljarna i en kvittningsemission till en teckningskurs om 1,25 kronor per aktie. 

Den sammanlagda köpeskillingen uppgår därmed till 2 750 000 kronor. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1