Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Anodox
Elektronikproduktion |

Partille-företag vill bygga fabrik i Grekland

Lettland räcker inte till för den svenska batteritillverkaren Anodox. Nu tar Partille-företaget sikte på att tillverka batterier även för den grekiska marknaden.

Det var i april förra året som Anodox offentliggjorde planen att etablera två batterifabriker i Lettland, belägna i Rigas hamnområde. Den första fabriken ska inriktas på batterier till elektriska fordon och beräknas stå klar i december 2022, följt av en andra fabrik inriktad på LFP-celler.

Nu står det klart att även Grekland får tillverkning av så kallade litiumfosfatbatterier i Anodox regi. Bolaget har nämligen ingått ett produktionsavtal med Stafflink, en bemanningspartner med bas i Borås. 

"Avtalet möjliggör energilagringslösningar som använder litiumjärnfosfatbatterier (LFP) att tillverkas i Grekland för lokal leverans och export," står det i ett pressmeddelande. 

Anodox säkrade tidigare i september ett avtal med der grekiska energibolaget Rodos Energy, i vilket Rodos Energy har utsetts till exklusiv distributör av Anodox produkter i regionen Dodekanesos. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1