Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© begemot 30 dreamstime.com
Teknik |

Etteplan vinstvarnar för 2023

Konsultbolaget Etteplan utannonserar en vinstvarning för 2023. Samtidigt sänker bolaget sina utsikter för helåret.

Omsättning och EBIT för helåret blir lägre än vad den senaste kvartalsrapporten visade. Det meddelar Etteplan i ett pressmeddelande.

Konsultbolaget skrev i augusti att omsättningen förväntades landa i intervallet 360 till 380 miljoner euro, medan EBIT då uppgavs landa i intervallet 28 till 31 miljoner euro. Enligt bolagets nu uppdaterade beräkningar förväntas posterna i stället uppgå till 355 till 370 miljoner euro respektive 26 till 28,5 miljoner euro. 

Förklaringen till uppdateringen uppges ligga i en svagare marknad och en förändring i efterfrågan för tillverkning av tekniska kommunikationslösningar på konsumentnivå i centraleuropa. 

Etteplans vd, Juha Näkki förklarar vidare:

"Inledningen av året tyngdes av stora engångskostnader relaterade till anpassning av verksamheten och en försvagning inom tjänsteområdet Software and Embedded Solutions. För tillfället försvagas efterfrågan på marknaden, särskilt inom tjänsteområdet Technical Communications Solutions i Centraleuropa, där vi har fler kunder som tillverkar konsumentprodukter. Vi kommer att fortsätta att vidta åtgärder för att förbättra den operativa effektiviteten, men vår lönsamhet kommer att understiga den nivå vi tidigare uppskattat och tyvärr behöver vi uppdatera och specificera våra utsikter." 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons