Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson
Teknik |

Ericsson sätter tidig prägel på 6G

Den svenska telekomjätten meddelar att bolaget deltar i IPCEI-grenen ME/CT gällande utveckling av mikroelektronik och kommunikationsteknologier till avancerade radioenheter.

Projektet som Ericsson är med och driver går under namnet European Microelectronics and Communication Technologies for 6G (EMCT), med målet att driva på utvecklingen av halvledarteknologier för att i sin tur ta fram vassare teknologier för radioenheter till nästa generations mobilnät.

Ericsson är utan vare sig sällskap eller pengar i projektet, som innefattar 56 bolag och 68 olika projekt. Bolaget har även säkrat stöd för de kommande fem åren. IPCEI-MC/CT har enligt ett pressmeddelande möjligheten att fördela 8,1 miljarder euro i stöd till forskning och utveckling.

Enligt Freddie Södergren, Head of Technology and Strategy på Ericsson Networks, har 5G öppnat upp för en rad nya applikationer bortom röst och mobildata.

”Framtidens mobilnät behöver kunna möta en allt större efterfrågan på kommunikation inom områdena human-to-human, human-to-machine och machine-to-machine på ett effektivt sätt.” 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1