Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zaptec
Elektronikproduktion |

Zaptec fördubblar produktionskapacitet av elbilsladdare

Laddboxföretaget Zaptec startar produktion i Tyskland för att möta den höga efterfrågan på elbilsladdare, vilket hävdas ge kortare väntetider i samtliga marknader inklusive Sverige.

"Vår potentiella kapacitet har fördubblats jämfört med produktionen under andra kvartalet," säger Axel Philipson, vd på Zaptec Sverige i ett pressutskick. 

Den nya produktionsanläggningen i Tyskland uppges vara redo för fullskalig produktion under resten av året. Detta är enligt bolaget ett svar på en ökad efterfrågan på hemladdaren Zaptec Go och är en viktig del av företagets tillväxtstrategi. Den nya produktionsanläggningen kommer att spela en "avgörande roll" för företagets mål att möta efterfrågan på elbilsladdare på den privata marknaden.

"Den rekordtillväxt vi nu upplever är ett resultat av vår förmåga att anpassa oss till utmanande marknadsförhållanden. Vi levererar eftersom vi håller fast vid vår strategi att leverera kvalitet och säkerhet, och vi är glada att kunna meddela att vår produktion i Tyskland nu är i full gång," säger Axel Philipson.

Bolaget berättar att det strategiska beslutet att placera produktion i Tyskland fattades för att minska leveranstiden till Zaptecs samtliga marknader. Tyskland ska möjliggöra att företaget kan möta kundernas efterfrågan snabbare och mer effektivt. Det strategiska läget ska möjliggöra att Zaptec kan leverera produkter till sina kunder i Europa med kortare leveranstider. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1