Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Då rullar den sista dieselbilen ut från Volvofabriken

År 2030 planerar Volvo Cars att endast sälja helt elektriska bilar och 2040 siktar man på att vara ett klimatneutrala. Men inom en desto snarare framtid har den sista dieselbilen byggts av bolaget.

Bolager tillkännagav under gårdagen på på Climate Week NYC att produktionen av alla dieseldrivna Volvo Cars-modeller upphör i början av 2024. 

Denna milstolpe följer bolaget ett beslut från förra året att avsluta utvecklingen av nya förbränningsmotorer. I november 2022 sålde Volvo Cars sin andel i Aurobay, joint venture-bolaget som hyste alla våra återstående förbränningsmotortillgångar. 

"Vi lägger inte längre en enda krona av vår FoU-budget på att utveckla nya förbränningsmotorer," står det i en pressrelease. 

"Elektriska drivlinor är vår framtid och överlägsna förbränningsmotorer: de genererar mindre buller, mindre vibrationer, lägre servicekostnader för våra kunder och nollutsläpp, säger Jim Rowan, vd på Volvo Cars. Vi är helt fokuserade på att skapa en bred portfölj av förstklassiga, helt elektriska bilar som levererar allt som våra kunder förväntar sig av en Volvo - och är en viktig del av vårt svar på klimatförändringarna."
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons