Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Swedish Logistic Property
Elektronikproduktion |

Inission: "det finns ett stort behov av mer kapacitet"

För ett par dagar sedan meddelade kontraktstillverkaren Inission via LinkedIn att "stora saker händer i Malmös elektronikvärld". Ett pågående expansionsarbete kommer att resultera i att bolagets fabrik utökar produktionsytan med 50 procent.

Under Evertiq Expo i Göteborg tog vi tillfället i akt att prata med Carl Lidén, Managing Director för Inission Syd, om projektet.

Carl Lidén berättar att det finns ett stort behov av mer kapacitet inom kontraktstillverkning.

– Kontraktstillverkarnas fabriker i Norden är i dag till stor del fullbelagda. Det finns ett behov av att öka kapaciteten rent generellt. Inission löser detta behov genom att optimera fabrikernas kapacitet, dels via lastbalansering och investeringar men givetvis också genom att bygga ut. Malmöfabrikens nyinvesteringar har höjt den tekniska kapabilitet och därmed skapat förutsättningar för mer avancerad produktion. Kombinationen av ökat antal kundförfrågningar och befintliga kunders tillväxt har bidragit till behovet av en ökad produktionsyta, förklarar Carl Lidén för Evertiq under Expo Göteborg.

Han fortsätter och säger att bolaget investerar för att även framåt vara konkurrenskraftiga och att satsningen i Malmö är ett bra exempel på detta. Ytan som Inission nu bygger till är dessutom klimatkontrollerad för en optimal elektronikproduktion.

Inissions befintliga yta vid fabriken i Malmö uppgår idag till drygt 4 200 kvadratmeter, och med en ny utbyggnad på 1 200 kvadratmeter kommer tillverkaren enligt Carl Lidén att kunna köra sin produktion under ett annat upplägg, med ett mer optimerat flöde.

Inission är redan väl bevandrade inom LEAN, men enligt Carl öppnar utbyggnaden upp för nya lösningar som förbättrar läget ännu mer.

– Det som är riktigt häftigt med den här expansionen är att varenda kvadratmeter av den är vigd till produktionsyta.

Målet just nu är att kunna öppna expansionen under Q2 nästa år, och när allt står klart kommer det att finnas ett behov att öka antalet anställda vid fabriken. När projektet är avslutat kommer fabriken i Malmö vara 5 400 kvadratmeter stor.

Hur stor investering det handlar om väljer Carl att vara något förtegen om. Han säger att det finns flera variabler som spelar in, bland annat utrustningen som ska in när byggnaden är klar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons