Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas
Embedded |

Prevas förvärvar 51 procent av Dvel

Prevas har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Dvel, en leverantörer av skräddarsydda testsystem för hårdvara med bas i Lund som sysselsätter 25 medarbetare.

Dvel har levererat testsystem till tillverkningsindustrin, medtech och telekom. Exempel på kunder är Baxter, Ericsson, Haldex och Saab, enligt ett pressmeddelande. 

"Dvel är ett premiumbolag som har mycket hög kunskap och kompetens inom test- och mätteknik. Deras konsulter är mycket erfarna och mer än en tredjedel av dem har en doktorsexamen i fysik. Tillsammans breddar vi vårt erbjudande inom produktutveckling där mixen av teknisk spetskompetens, innovationshöjd och förmågan att ta fram komplexa lösningar är en åtråvärd kombination - för kunder och medarbetare. Samgåendet med Dvel ger oss också en välbehövlig tillväxt i regionen med ett rejält fäste i Lund," säger Roland Ferngård, regionchef på Prevas, i pressmeddelandet. 

"Dvel har alltid haft väldigt nöjda kunder tack vare våra extremt kompetenta medarbetare. Tillsammans med Prevas ser vi att vi kan leverera den kompetensen till fler kunder inom fler segment och regioner, dessutom kompletterat med det Prevas redan levererar. Prevas organisation och värderingar passar oss väldigt bra och vi ser det här som en fantastisk möjlighet att öka vår tillväxt ytterligare. Med det decentraliserade paraply Prevas erbjuder kan vi ta vara på fördelar ett litet, agilt företag har, samtidigt som vi når ut till en betydligt större marknad," säger Riki Virc, vd på Dvel, i pressmeddelandet. 

Tillträdet sker den 2 oktober i år och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Prevas resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

"Utöver att kvarstå i sina operativa roller kommer de tidigare huvudägarna från DVel även att kvarstå som delägare vilket vi ser positivt på. Prevas har efter förvärvet fortsatt goda finanser och beredskap för eventuella framtida förvärv," säger Magnus Welén. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons