Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Qamcom
Teknik |

Ranatecs signalbehandling till teleskopanläggning

Leverantören av test- och mätutrustning, Ranatec har utsetts av Qamcom att bygga hårdvara för signalbehandling till den kommande radioteleskopsanläggningen, Square Kilometer Array Observatory (SKAO).

Anlägningen beräknas stå klar inom det närmaste decenniet och kommer placeras på torra och avlägsna ökenområden i Sydafrika och Australien.Syftet är att ta emot radiovågor från rymden och studera det tidiga universum, galaxernas utveckling, kosmologi, mörk energi och leta efter tecken på liv bortom jorden.

Fokus här ligger på att optimera och förfina signalbehandling genom att omvandla analogt till digitalt. Elektronik som ska klara tuffa och krävande miljöer över tid. Och hårdvaran ska enligt ett pressmeddelande integreras med och komplettera en räcka lösningar till teleskopen i anläggningen. 

"Ranatec har mycket erfarenhet av att ta fram lösningar till krävande, unika RF- och mikrovågsapplikationer. Utrustningen vi tar fram präglas av bred expertis, och vi ser Ranatec som en utmärkt resurs för att montera och testa ett väldigt avancerat system som kompletterar flera bidrag till det här initiativet, säger Bengt Münter, Project Manager på Qamcom, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons