Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Teknik |

ABB inviger nya lokaler i Umeå

Industrikoncernen ABB vill stärka sin lokala synlighet, utöka personalstyrkan och komma närmare den lokala kundbasen i Umeå.

Lokalerna ger ökad närhet till stora företag inom olika industrigrenar. Kontoret blir enligt ABB till en form av norrländsk hubb för bolaget. Medarbetarna på Umeåkontoret har expertis inom styr- och drivsystem, elektrifiering, automation, digitalisering, FoU, robotik och energisystem och betjänar kunder runtom hela Sverige såväl som globalt.

”Som teknikföretag jobbar vi med kunder inom en bred rad industrier som papper och massa, gruvnäring och tillverkning. Vårt nya kontor är en tydlig signal för att vi fortsätter värna om att fortsätta kunna svara upp mot våra kunders behov och samarbete med dem för att möjliggöra den hållbara industriomställningen," säger Jonas Häggström, chef för ABB i Umeå, i pressmeddelandet. 

På kontoret i Umeå finns i dag närmare 60 medarbetare och målsättningen är att öka medarbetarstyrkan till 75 till 2025.

”Vi ser ett stort behov av att fortsätta rekrytera alla typer av kompetenser till våra kontor över de kommande åren. Allt från tekniker och serviceingenjörer till projektledare och IT-utvecklare”, säger Torbjörn Ottosson, chef för ABB Process Industries i Sverige, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons