Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© W5 Solutions
Teknik |

W5 Solutions köper Box Modul

W5 Solutions har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Box Modul, verksamma inom utveckling, konstruktion, produktion och försäljning av shelters inom försvarssektorn.

Box Modul konstruerar, producerar och säljer skydd, så kallade shelters, till företag och organisationer inom områden som försvar, IT & telekom, sjukvård och energi. Inom försvarssektorn levererar Box Modul skräddarsydda splitterskyddade shelters utformade för att uppfylla specifika militära standarder så som avancerat EMC/EMP-skydd, tempest, med mera. Det står i ett pressmeddelande. 

“Vi genomför ytterligare ett strategiskt viktigt förvärv som borgar för fortsatt omsättnings- och lönsamhetstillväxt. Vi breddar vår produktportfölj med bland annat mobila ledningscentraler och strömförsörjning och utökar vår förmåga att leverera kompletta nyckelfärdiga lösningar. Det är med stor glädje som vi välkomnar Box Moduls medarbetare till W5 Solutions-koncernen, säger Daniel Hopstadius, W5 Solutions vd, i pressmeddelandet. 

Box Modul har cirka 20 anställda med säte i Öjebyn i Piteå kommun. Box Moduls EBITA uppgick till 14,9 miljoner kronor under 2022. Under perioden från och med den 1 juli 2022 till och med den 30 juni 2023 uppgick Box Moduls EBITA till 26,8 miljoner kronor.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 180 miljoner kronor på skuld- och kassafri basis, varav 100 miljoner kronor ska erläggas genom en riktad nyemission av 1 293 046 aktier.

Enligt aktieöverlåtelseavtalet ska aktierna i Box Modul tillträdas av W5 Solutions den 3 oktober 2023 eller annan dag enligt skriftlig överenskommelse.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2