Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 25 juni 2003

Flerkanals D/A-omvandlare

Analog Devices utökar D/A-omvandlarsortimentet med en 16-kanals, 14-bitars D/A-omvandlare.
AD5390 tillverkas i CSP-kapsling och drivs med en enkel spänningsmatning på 5 V. Eftersom kretsen har en inbyggd referens med låg avdrift behövs ingen extern referenskrets. Kretsen finns också i 12-bitarsversion (AD5391) och i en 14-bitarsversion med 8-kanaler (AD5392).

De tre komponenterna har programmerbara offset- och förstärkningsfunktioner för digital intervalljustering och systemkalibrering, förstärkningsläge för snabbare insvängningstider och en /LDAC-funktion (load DAC) som möjliggör samtidig uppdatering av alla D/A-omvandlarutgångar. Alla tre kretsarna har stöd för de seriella gränssnitten SPI1 och I2C och är stiftkompatibla. På så sätt kan utvecklare anpassa slutprodukter efter olika behov.

Flerkanalsenheterna i AD539x-serien är särskilt lämpade för reglering av effektförstärkare, mätteknik, reglersystem och högupplösande reglerkretsar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1