Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rise
Elektronikproduktion |

Borås batterilabb invigt

Torsdagen den 28 september invigdes Rise labb för säkerhetskritisk provning av batterier som är en del av Seel, Swedish Electric Transport Laboratory.

Labbet testar alla typer av batterier och batteripack i en kontrollerbar, repeterbar inomhusmiljö, skriver Rise i ett pressmeddelande och hävdar att "inget annat labb i världen kan garantera motsvarande avancerade reningsprocess vilket ger labbets kunder en stor konkurrensfördel". 

"Labbet är en öppen och neutral plattform. Här möts industri och forskning för att tillsammans accelerera omställningen. Vi är övertygade om att det är genom samverkan som vi kraftsamlar och driver forskning och utveckling i världsklass," säger Paul Halle Zahl Pedersen, divisionschef för Säkerhet och transport på Rise, i pressmeddelandet. 

Labbet kan utsätta batterier dem för olika påfrestningar, så som extrema temperaturer, brand, vibrationer och mekaniska stötar. Labbet ska vara explosionssäkert och här pressar man batterier till det yttersta för att säkerställa att batterierna är godkända och säkra inför marknadsintroduktion.

"Invigningen av labbet för säkerhetskritisk provning i Borås är den sista av tre invigningar som vi genomför under september. Vi är glada och stolta över att äntligen välkomna våra kunder till tre toppmoderna testmiljöer som kommer göra stor skillnad i elektrifieringen," säger Henrik Svenningstorp, vd Seel, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons