Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mycronic
Elektronikproduktion |

Mycronics utrustning ska bli grönare

Mycronic har mottagit den första ordern på uppgraderingar av redan installerade bildskärmsmaskritare från gaslaser till halvledarlaser från SK Electronics i Japan.

Fram till nu har Mycronics bildskärmsmaskritare varit utrustade med gaslaser, medan halvledarmaskritaren SLX varit utrustad med halvledarlaser, vilken förbrukar omkring 99 procent mindre energi än en gaslaser. Utmaningen har varit att hitta en lösning med halvledarlaser för att tillverka de mycket större fotomaskerna för bildskärmar – något som nu uppnåtts. 

Övergången till halvledarlaser beskrivs som ett viktigt steg i Mycronics resa mot att minska klimatpåverkan över en produkts livscykel.

– Även om uppgraderingar till halvledarlaser inte kommer att utgöra något större bidrag till Mycronics nettoomsättning, utgör de en milstolpe på vår resa mot hållbar och klimatvänlig elektronikproduktion. Vi är glada över att få vara en del av SK Electronics satsning på att uppnå en hållbar tillverkning genom att minska sin klimatpåverkan, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons