Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab visar upp det första av Polens radarspaningsflygplan

Den 29. september visade Saab upp det första radarspaningsflygplanet Saab 340 AEW som ska levereras till polska försvarsmakten, bara två månader efter order landade.

Radarspaningsflygplanen Saab 340 AEW är utrustade med Saabs Erieye-radar och systemen kommer att bidra till att stärka Polens nationella säkerhet och förmåga att skydda sitt territorium.

Arbetet mot leverans pågår i hög takt, vilket är ett resultat av både samarbetet mellan Saab och den polska försvarsmakten samt att Saab har pågående produktion av spanings- och ledningsflygplan. Det inkluderar personal som arbetar inom området och expertkunskap gällande de prover och utvärderingar som krävs för att få systemen godkända.

– Vi är stolta över att förse Polen med den här viktiga förmågan och vi rör oss i snabb takt mot leverans av radarspaningsflygplanen till den polska försvarsmakten, säger Carl-Johan Bergholm, chef för Saabs affärsområde Surveillance i ett pressmeddelande.

Saab 340 AEW i kombination med utrustning på marken ger användaren en detaljerad lägesbild som kan användas såväl i civila som i militära uppdrag, exempelvis luftövervakning och räddningsinsatser.  


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons