Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Komponenter |

Smolteks nya tillverningsmuskler landar snart

Smolteks specialbeställda maskinen för industriell tillverkning av kolnanofibrer till bolagets CNF-MIM-kondensatorer nu är färdigställd.

Maskinen är redo att skeppas från tillverkaren till Smoltek för att sedan placeras hos kontraktstillverkare när koncernbolaget Smoltek Semi fastställt tillverkningsstrukturen för högvolymsproduktion av kondensatorer.

Det var i mars 2021 meddelades att Smoltek Semi lagt en beställning på en maskin för kommande industriell tillverkning av kolnanofibrer till bolagets CNF-MIM-kondensatorer. Maskinen utgör en central del av produktionsprocessen som Smoltek Semi kommer att etablera för att kunna tillverka bolagets kondensatorer i höga volymer.

– Vi har gjort acceptanstest av maskinen, och den fungerar utmärkt. Vi kommer inledningsvis att ta hem maskinen till Göteborg, för att därefter placera den hos vald kontraktstillverkare när vi fastställt tillverkningsstruktur för volymproduktion, säger Smolteks koncernchef Håkan Persson i ett pressmeddelande.

Just nu befinner sig Smoltek i en fas där man producerar kondensatorprototyper för att säkerställa den stabilitet, repeterbarhet och övergripande kvalitet som är nödvändig för att kunna producera bolagets kondensatorer på 8-tums wafers i volym. 

I dag sker tillverkningen av kolnanofibrer i den befintliga maskin som bolaget har stående i Chalmers MC2-laboratorium. Maskinen har – i väntan på den nu färdigställda maskinen för industriell tillverkning – modifierats för att hantera 8-tums wafers. Detta i syfte att inte tappa tempo och därmed säkerställa att bolaget når målet att färdigställa industriellt tillverkade prototyper av CNF-MIM-kondensatorer under fjärde kvartalet 2023.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2