Annons
Annons
© HMD Global
Elektronikproduktion |

Nokia tillverkar återigen telefoner i Europa

Telefontillverkaren HMD Global introducerar en ny smartphone på marknaden - som kommer att tillverkas i Europa.

Det var i februari år som HMD Global gick ut med att delar av produktionen ska återgå till Europa. Detta för att möta ett ökat behov av företagsanpassade smartphones, lyder ett pressmeddelande. 

Var i Europa produktionslinjen ska landa har under en tid varit oklart. Tidningen Techcrunch, å andra sidan, har tagit emot uppgifter från en talesperson från HMD Global som säger att tillverkningen kommer ske i Ungern. Exakt var i landet vill bolaget inte gå in på, och hänvisar till att det rör sig om ren sekretess. 

HMD Global utesluter inte utökad produktion i Europa och tittar även på andra ställen på kontinenten för ytterligare kapacitet. 

Telefonen som blir först att rulla av bandet i produktionen är 5G-varianten av XR21. Dels i form av en så kallad Enterprise-variant för företag, men även en modell på konsumentnivå i ett begränsat antal exemplar 

Konsumentvarianterna kommer finnas tillgängliga i Storbritannien, på Irland, Frankrike, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Belgien, Spanien, Italien och Finland. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2