Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek Nanotech
Elektronikproduktion |

Smoltek har tillverkat kondensatorprototyper

Smoltek Semi har tillverkat kondensatorprototyper (utan kolnanofibrer) på 8-tums waferformat, där det mesta av bearbetningen har gjorts med standardverktyg för högvolymproduktion.

Smoltek har utvecklat en process för produktion av industriellt tillverkade prototyper i höga volymer vilka väntas bli klara före utgången av Q4 2023, lyder ett pressmeddelande. 

Kondensatorprototyperna uppges ha till syfte att utveckla och validera stabiliteten, repeterbarheten och den övergripande kvaliteten i alla tillverkningsprocesser som är nödvändiga för att kunna producera bolagets kondensatorer på 8-tums wafers.

"Det här är viktigt av framför allt två skäl. Det första skälet är den betydande ökningen av antalet kondensatorer vi kan producera för utvecklingsändamål. Vi kan inrymma cirka 27 000 kondensatorer på en enda 8-tums wafer. Det stora antalet gör det möjligt att bedriva mer datadriven utveckling och därmed accelerera utvecklingstakten mot en kommersiell produkt," säger Karl Lundahl, COO & Head of R&D på Smoltek Semi, i pressmeddelandet. 

"Den andra anledningen till att 8-tumsformfaktorn är viktig är att formatet är kompatibelt med högvolymproduktion. Vi är därför ganska övertygade om att det 8-tums wafer-format som vi nu har migrerat till i vår utveckling kommer att göra det möjligt för oss att mer effektivt påskynda den tekniska överföringen av tillverkningsprocesserna till en framtida högvolymproduktion," fortsätter Karl Lundahl.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons