Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay (Alexas Fotos)
Elektronikproduktion |

EMS-jätte samarbetar med europeiskt batteriföretag

Foxconn och dotterbolaget Solidedge Solution har tecknat ett samförståndsavtal med den franska batteritillverkaren Blue Solutions om att etablera sig på marknaden för tvåhjuliga fordon.

Bolagstrion ska enligt ett pressmeddelande utveckla ett ekosystem för solid state-batterier för att etablera sig på den berörda fordonsmarknaden. Parterna fokuserar inledningsvis på tvåhjuliga fordon för den indonesiska marknaden, men utesluter inte andra typer av elektriska fordon.

"Foxconn och Blue Solutions hoppas kunna påskynda utvecklingen av solid-state-batterilösningar för att möta marknadens efterfrågan," säger Troy Wu, chef för batteristrategier på Foxconn, i pressmeddelandet. 

Blue Solutions är bolaget i sammanhanget med störst kunskap inom området och har enligt Evertiqs kartläggning av den europeiska batteritillverkningen en beräknad kapacitet på 30 GWh i Frankrike fram till och med 2035. Solidedge Solutions bidrar i sin tur med design av batterimaterial. 

“Avtalet är en del av en viktig strategi för att expandera internationellt. Foxconn är en av våra favoritpartners för att tillsammans etablera oss på den asiatiska marknaden för tvåhjuliga fordon," säger Richard Bouveret, vd och koncernchef för Blue Solutions, i pressmeddelandet. 

Blue Solutions är baserat i Bretagne, Frankrike och Quebec, Kanada. Bolaget har sedan 2011 bedrivit storskalig produktion av solid state-batterier baserade på litium-metal-polymer (LMP). 


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons