Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Detection Technology
Elektronikproduktion |

Detection Technology flyttar hem produktion

Det finska röntgendetektorbolaget Detection Technology meddelar att man flyttar produktion av fotonräknande detektorer från Frankrike till en kommande produktionsenhet i Uleåborg.

Beslutet att flytta produktionen från Frankrike till Finland kommer efter att bolaget behövt effektivisera sin operativa verksamhet globalt och att förbättre lönsamheten. Det står i ett pressmeddelande. 

Fotonräknande detektorer är en teknologi som bland annat används inom datortomografi, en särskild form av röntgen som skapar mycket detaljerade bilder av kroppens organ. Detektorerna möjliggör i korta ordalag ännu skarpare bilder. Och att döma av bolagets vd, Hannu Martolas ord låter det som att man har velat ha en stor del av apparaten kring denna teknologi under ett och samma tak. 

"I och med flytten av produktionen till Uleåborg kommer vi att uppnå flertalet olika synergieffekter. Tittar vi på industrialiseringen av nya teknologier är dialogen mellan produktutvecklingen och produktionen viktig. Vidare har vår nya fabrik designats och byggts för krävande elektronikproduktion. Och vi är av meningen att produktion och utveckling samlad i Uleåborg gör att vi kommer lära oss mer och förbättra vår kostnadsstruktur," skriver Martola i pressmeddelandet och pekar samtidigt ut medicinteknik, industri och säkerhet som tre områden med störst potential för genomslag. 

Men flytten har kommit med ett pris. Enligt pressmeddelandet har sex anställningar avslutats vid bolagets anläggning i Frankrike. Hur Detection Technology löser kompetensfrågan på hemmaplan framgår inte i annan form än att "överföringen av expertisen är på gång". Arbetslaget i Frankrike finns kvar, framgår det, men ägnar sig bland annat åt utveckling av algoritmer, programvara och mjukvara. 

Fabriken beräknas vara i gång i början av 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons