Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq
Teknik |

Därför är satsningar på rymden viktiga

Under Evertiq Expo Göteborg fick både utställare och besökare chansen att lyssna på Sveriges, för tillfället enda astronaut, Christer Fuglesang, när han berättade om sina erfarenheter från rymden och varför just satsningar på rymden är så viktiga.

Först och främst så ger rymden oss en fantastisk infrastruktur som gör livet här nere på livet så pass mycket enklare menar Christer Fuglesang och lyfter bättre kommunikationsmöjligheter och väderprognoser.

Christer har tidigare berättat för Evertiq att om Sverige ska fortsätta att vara en ledande teknik- och industrination måste vi utveckla även i rymdområdet, vilket börjat växa mycket snabbt de sista åren.  Den global ”rymdomsättningen” väntas gå från drygt 450 miljarder dollar i dag till över en biljon dollar under 2030-talet.

– Tjänster från satelliter i rymden blir allt vanligare och alla verksamheter bör titta på dess möjligheter. Samtidigt är det snart verklighet med tidigare ren science fiction, som stora solenergitransformatorer i rymden och gruvbrytning på asteroider. Om Sverige inte ska halka efter, även utanför direkt rymdverksamhet, behövs en livskraftig inhemsk rymdindustri, berättade Christer Fuglesang för Evertiq.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons