Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kritchanut dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Danskt företag i amerikanska händer

Amerikanska Teledyne Technologies har ingått ett avtal om att förvärva Xena Networks, en dansk leverantör av test-, -kvalitetsäkrings- och testlösningar för nätverksteknologier.

Det här är inte det första förvärvet Teledyne Technologies gör inom nätverksområdet. Allt började 2012 när bolaget köpte Lecroy, verksamt inom så kallad protokolltest med fokus på bland annat PCI express och USB. Efter det har bolaget ramlat in, ett efter ett: Quantum Data, Frontline och Oakgate. 

"Förvärvet av Xena Networks gör att fördjupar vår ledande position på marknaden, samtidigt som vi nu i större utsträckning når nätverkstekniker, kvalitetssäkringslabb och produktionslinjer för test, kvalitetssäkring och validering av system och kompenter," säger Robert Mehrabian, som sitter som styrelseordförande, president och vd för Teledyne, i ett pressmeddelande. 

Flera av de i dag växande teknologierna, till exempel artificiell intelligens, maskininlärning och 5G kräver större mängder data, vilket i sin tur skapar ett behov av ny, modern utrustning. 

"Kombinerar vi kompetensen hos Xena Networks och vår division Teledyne Lecroy har vi ett unikt erbjudande till tillverkare av utrustning för halvledare och nätverk, samt nätverksleverantörer och bolag inom cloud computing," säger Kevin Prusso, Vice President och General Manager på Teledyne LeCroy, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons