Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SweGan
Komponenter |

Afry hjälper SweGan med sin nya halvledarfabrik

Halvledareleverantören SweGaN gick nyligen från ett start-up företag till ett scale-up-företag när man i mars meddelade att man planerar att bygga ett nytt huvudkontor och produktionsanläggning för halvledare i Linköping. Ett projekt där Afry kommer ha ett finger med i spelet.

Afry har valts ut som leverantör för expertis inom flera discipliner nu när SweGaN ska etablera sitt nya huvudkontor och produktionsanläggning.

Afrys experter inom cybersäkerhet hjälper SweGaN att säkra sitt arbete med IP och affärshemligheter samt att skydda deras kunders integritet. Vidare tillhandahåller Afry tjänster inom IT, OT, ERP, CE-märkning, fabriksbyggande, konstruktion av serverrum, el, säkerhet, arbetsmiljö, kvalitetssäkring, riskhantering, och projektledning.

– Inledningsvis tillfrågade vi Afry att stödja vår cybersäkerhetsverksamhet, men efter att ha förstått Afrys breda kompetensområde insåg vi att det skulle vara fördelaktigt att ha alla professionella tjänster under ett tak. Genom att samarbeta med Afry kan vi nu fokusera mer på vår tillväxt och expansion, säger Henrik Tölander, COO SweGaN i ett pressmeddelande.

Som tidigare rapporterats siktar SweGaN på att fabriken ska ha en produktionskapacitet på upp till 40 000, 100 mm/150 mm, så kallade epiwafers per år. En ökad tillgång till halvledare kommer att underlätta byggandet och skapandet av elfordon, solväxelriktare och strömförsörjning i Europa, och att bli mindre beroende av konkurrerande länder.

– Jag är väldigt stolt över att SweGaN valde oss för det här projektet. De uppskattade möjligheten att ha en leverantör för alla sina professionella servicebehov. Det ger oss möjlighet att få en bättre helhetsbild av kundens behov och erbjuda en skräddarsydd helhetslösning för dem, säger Michael Blom, sektionschef på Afry.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons