Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© DeltaNordic
Elektronikproduktion |

DeltaNordic Sweden mot rekordår och ny fabrik

Evertiq tar pulsen hos elektroniktillverkarna och kontraktstillverkarna. Vi inleder med DeltaNordic Sweden, som rapporterar rekordhög efterfrågan, nyanställningar och en flytt till en ny fabrik.

Evertiqs serie ”Tempen” är tillbaka där vi tar reda på hur det pågående året har behandlat våra elektroniktillverkare och kontraktstillverkare i landet. Vi ser över de gångna nio månaderna, men vill samtidigt ta reda på var svårigheterna legat under perioden, om det råder brist på komponenter i någon form och hur man ser på slutspurten på 2023. 

Vi är nio månader in i 2023 - hur har året varit så här långt för bolaget?

”Vi vill bidra till en hållbar industri och en säkrare värld och har nu många spännande utvecklingsprojekt igång, som vi förbereder inför kommande serietillverkning. Den totala efterfrågan är rekordhög och vi har anställt både kollektivanställda och tjänstemän. I Örnsköldsvik investerar vi i fastighet, maskiner och mjukvara för att vässa verksamheten ytterligare och i Kungsängen byter vi fabrik under Q4. Vi ser fram emot att flytta in i större lokaler och fortsätta investera för att skapa effektivare flöden, så att vi kan växa med våra nya och befintliga kunder. Kinaverksamheten som producerar för Asienmarknaden går också fortsatt bra,” säger Marcus Edholm, Chief Operating Office för DeltaNordic Sweden, till Evertiq per mejl.

Var låg svårigheterna under årets gång?

”Materialstörningarna håller i sig och vi arbetar kontinuerligt med en mix av brandsläckning, organisationsutveckling och nya arbetssätt tillsammans med våra kunder och leverantörer för att hantera detta. Alla inblandade har återigen presterat bra och vi kan tack vare detta se tillbaka på en period där både vi och våra kunder är relativt nöjda med tanke på läget,” berättar Marcus.

Tidigare år har elektronikindustrin präglats av komponentbrist, transportbekymmer och höga elpriser - i vilken omfattning finns dessa utmaningar kvar i er verksamhet?

”Materialstörningarna håller som sagt i sig och förutom komponenter med erkänt lång ledtid, så har en stor utmaning varit när våra leverantörers underleverantörer inte förmår att leverera i tid, vilket leder till plötsliga omplaneringar i närtid. Försörjningskedjan är inte pålitlig och detta leder till en mängd extraarbete för alla parter inkl. våra kunder,” förklarar Marcus.

Hur ser utsikterna ut nu när vi närmar oss slutspurten av året?

”Vi går mot en ny all time high och det ser generellt riktigt bra ut framöver, även om de redan nämnda materialutmaningarna ser ut att fortsätta. Vi rekryterar tjänstemän och kollektivanställda för att möta ökad efterfrågan och ser fram emot en stark avslutning på året. Kommande år ser också positiva ut med stark tillväxt och vi är, förutom pågående affärer, redo att hjälpa det nya segmentet Clean Tech med utvecklings-, produktions-, och logistiktjänster. Väldigt roligt att jobba på DeltaNordic just nu,” avslutar Marcus. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons