Annons
Annons
Annons
Annons
© Recas
Elektronikproduktion |

Recas tar över Nevs tidigare testanläggning

Recas tar över och startar upp Nevs tidigare testanläggning i Trollhättan - och öppnar upp för olika branscher att testa och validera produkter i ett tidigt skede av utvecklingsprocessen.

Trollhätteföretaget Recas väcker nu nytt liv i Saabs och Nevs tidigare testlabb på Stallbackaområdet i Trollhättan, tidigare kallat tekniska. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Recas skriver att man arbetar för att fler företag ska producera och konstruera mer i Sverige.

"Vi vet att behovet är stort och det känns fantastiskt bra att kunna skapa bättre förutsättningar för näringslivets utveckling, en starkare välfärd skapas av att fler producerar och konstruerar," säger Recas vd och grundare, Micael Lawson i pressmeddelandet. 

Konsultbolaget Recas mål är att etablera ett producerande bolag i Trollhättan. De har ett 70-tal anställda. De erbjuder tjänster med fokus på konstruktion, produktion, IT och mjukvara.

"Nu har vi faciliteterna och kan med ett flexibelt arbetssätt skapa lösningar även med andra företag med specialistkompetens inom testning. Våra teknikers långa erfarenhet och branschledande verktyg ger oss en unik möjlighet att erbjuda rätt expertis. Med labbet i vårt utbud kan vi erbjuda kompetens från blankt papper till provning av färdig produkt, säger Micael Lawson.

Micael Lawson fortästter och säger att många bolag saknar tidiga steg på testtrappan av utvecklingsprovning för att sedan riskera att fallera i certifieringen. 

"Den luckan fyller vi nu. Det sparar både tid och pengar för bolagen. För oss är det här också ett sätt att vara med och stimulera näringslivsutvecklingen i Trollhättan och Sverige, men vi vet också att det även finns behov och intresse i Skandinavien och ute i Europa."

Ansvarig för Recas labbverksamhet med testutrustning för bland annat klimat, ljud och vibration blir Mats Ericsson, närmast verkstadschef hos Volvo Bussar.

"Vi kan exempelvis återskapa alla former av väder och våra lokaler är designade för att testa och validera produkter från en stor variation av marknader och absolut inte bara till fordonsindustrin. Den här typen av testmiljöer och utvecklingsprocesser sträcker sig över flera olika branscher, inte enbart automotive," säger Mats Ericsson.

Recas testlaboratorium är utrustat med mätlabb, klimatvindtunnel, ljud- och vibrationslabb samt EMC-expertis. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2