Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Syntronic
Elektronikproduktion |

Syntronic i Kumla: "2023 lite upp och ned"

Året 2023 har hittills varit lite upp och ned, berättar Syntronic Production Services i Evertiq tar tempen. Men bolaget har samtidigt fått mer att göra hos både befintliga och nya kunder.

Vi är nio månader in i 2023 - hur har året varit så här långt för bolaget?

"Året 2023 har hittills varit lite upp och ned. Det finns fortfarande spår av pandemin samt att det är brist och längre ledtider på vissa komponenter. Den militära operationen i Ukraina påverkar också och vi börjar märka att vissa grundämnen kan bli en bristvara eftersom Ryssland innehar dessa råvaror. Trots detta så har Syntronic både ökat sina åtaganden hos vissa kunder samt påbörjat några samarbeten med nya kunder vilket är väldigt roligt och viktigt i dessa tider," säger Roger Lindholm, vd för Syntronic Production Services i Kumla, till Evertiq per mejl. 

Var låg svårigheterna under årets gång?

"Det svåra under starten på 2023 var att hantera den vingliga marknaden. Inom vissa områden bromsades det upp en hel del och det blev ett ökat kostnadsfokus, medan andra delar av våra kundsegment gasar på för fullt. Detta tillsammans med förhållandevis långa ledtider och till viss del svårt att få tag på vissa typer av komponenter har verkligen utmanat hela organisationen," berättar Roger. 

Tidigare år har elektronikindustrin präglats av komponentbrist, transportbekymmer och höga elpriser - i vilken omfattning finns dessa utmaningar kvar i er verksamhet?

"Vi känner fortfarande att delar av de tidigare utmaningarna finns kvar att jobba med. Komponentbristen har blivit bättre men det har i stället blivit andra komponenttyper som har blivit utmanade att få tag på, som exempelvis kraftkomponenter, dock är dessa problem av lite mindre omfattning så här långt. Den pågående militära operationen i Ukraina kan bli ett framtida problem, framförallt gällande råvaror som behövs för framtagning av komponenter. Elpriserna har blivit mycket bättre men vi lider fortfarande lite av den kostnadsmassa som detta medförde under de riktigt dyra månaderna," förklarar Roger. 

Hur ser utsikterna ut nu när vi närmar oss slutspurten av året?

"Utsikterna ser bra ut inför slutspurten. Vi har fått utökat förtroende hos befintliga kunder och komponentsituationen för dessa produkter ser bra ut. Vi har dessutom, som jag nämnde tidigare, påbörjat samarbete med en del nya kunder som nu börjar ta fart och vi kommer under slutet på detta år vara uppe på bra volymer. Detta känns väldigt kul med tanke på den lite vingliga tid som vi nu är i. Syntronic ser med tillförsikt fram emot ett bra avslut på 2023 och en bra start på 2024," avslutar Roger. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons