Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Nya chefsutnämningar hos Ericsson

Det svenska telekombolagetChris Houghton till Chief Operating Officer (COO), och Åsa Tamsons till chef för affärsområde Enterprise Wireless Solutions.

Ericsson menar i ett pressmeddelande att utnämningarna är ett led i att påskynda bolagets transformationsarbete. Både Chris Houghton och Åsa Tamsons kommer att rapportera till koncernchef och vd Börje Ekholm.

Chris Houghton har arbetat hos Ericsson i 35 år och är närvarande är chef för marknadsområde Nordostasien. I sin nya roll kommer Chris Houghton att fokusera på koncernövergripande initiativ inklusive pågående kostnadseffektiviseringsprogram.

Åsa Tamsons sitter för närvarande på rollen som chef för affärsområdet Technologies & New Businesses (BTEB) och kommer nu att axla roleln som chef för affärsområdet Enterprise Wireless Solutions. I sin nya roll kommer Åsa Tamsons att fokusera på tillväxt inom Enterprise Wireless Solutions men även på att öka takten i arbetet mot att nå breakeven.

De båda tillträder sina nya tjänster den första november 2023. Samtidigt kommer affärsområde Technologies & New Businesses att börja rapportera till COO:n.

Ericsson meddelar i dag även att George Mulhern, Senior Vice President och chef för affärsområdet Enterprise Wireless Solutions (BEWS), blir rådgivare åt BEWS och kommer att gå i pension under 2024. Nunzio Mirtillo, Senior Vice President och chef för marknadsområde Sydostasien, Oceanien och Indien, kommer även han att gå i pension under 2024.

–BTEBs uppdrag i Ericsson är att skapa och skala strategiska och vinstgivande tillväxtaffärer på lång sikt som samtidigt har positiv påverkan på människor och vår planet. Med Åsa som chef har BTEB blivit lönsamt och hon har gjort ett utmärkt arbete de senaste fem åren. Jag ser nu fram emot att hon ska leda ett annat mycket viktigt affärsomåde inom Ericsson där hon kommer driva förbättringar av tillväxt och lönsamhet, säger Börje Ekholm i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2