Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BRC Solar GmbH
Elektronikproduktion |

BRC Solar vänder sig till Kitron för produktionsmuskler

BRC Solar GmbH har vänt sig till kontraktstillverkaren Kitron för att producera företagets Power Optimizer, en produkt som syftar till att förbättra prestandan hos solpaneler.

Enligt elektroniktillverkaren förväntas värdet på affären nå en årlig nivå om 10 miljoner euro inom tre år, och produktionen kommer att ske vid Kitrons anläggning i Litauen.

Prestandan hos solpaneler försämras när vissa seriekopplade moduler är skuggade eller om moduler har olika inriktning eller lutning. Med Power Optimizer vill BRC Solar lösa dessa problem och produkten kan kombineras med en mängd olika paneler och växelriktare som redan finns på marknaden.

Mindaugas Sestokas, vd för Kitron Litauen, säger i ett pressmeddelande att BRC Solar lösning passar perfekt in i Kitrons fokus på elektrifiering som även är en megatrend och tillväxtdrivare.

Vid anläggningen i Litauen kommer Kitron att producera hela Power Optimizer, från kretskortsmontering till toppnivåmontering och testning. Man räknar även med rätt höga volymer, vilket är varför produktionen kommer att vara högt automatiserad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons