Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Teknik |

Volvo öppnar mjukvarucenter i Göteborg

Volvo Cars har under en tid nu talat högt om sina planer på att man vid år 2030 endast ska sälja helt elektriska bilar, detta är något som kräver fortsatta investeringar. Nu öppnar man ett mjukvarutestcenter i Göteborg.

Bolagets säger att dess nya generation av helt elektriska bilar är hårdvarudesignade, men mjukvarudefinierade.

Som en del av strategin att bli en tillverkare av enbart elektriska bilar investerar man kontinuerligt i sin interna mjukvaruutveckling och testningskapacitet. Och idag presenterar Volvo Cars en av de största investeringarna hittills – ett nytt mjukvarutestcenter i Göteborg, syftar till att stärka bolagets kapacitet för integrerad mjukvarutestning på alla nivåer.

22 000 kvadratmeter storg toch med en prislapp på cirka 300 miljoner kronor är Volvo Cars nya center för mjukvarutestning det nya flaggskeppet i tillverkarens nätverk av teknikcenter och Tech Hubbar runt om i världen. Volvo driver även testcenter för mjukvara i Lund och Shanghai, Kina, men den nya anläggning i Göteborg är den överlägset största sett till storlek och kapacitet.

Volvo skriver vidare att man kommer att behöva den kapaciteten då bilindustrin förändras snabbt. Framtidens Volvo är helt elektrisk, säljs i allt högre grad online, drivs av kärndatorer med egenutvecklad mjukvara som förbättras och uppdateras ständigt över tid med regelbundna trådlösa mjukvaruuppdateringar.

– Det här är en toppmodern anläggning som kommer att vara navet för våra globala aktiviteter för testning och validering av programvara. Utvecklare från alla våra globala teknikanläggningar och teknikhubbar kan köra programvarutester här på distans, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Jag är övertygad om att vi med det här nya testcentret har satt en ny standard för bilindustrin, säger Anders Bell, vår globala chef för forskning och utveckling i pressmeddelandet.

Den nya testanläggningen för programvara kommer till en början att sysselsätta cirka 100 personer. Här räknar Volvo dock med att man kommer behöva extra muskler framöver och menar att centret kommer att växa till 300 personer när det är i full drift. Så småningom kommer anläggningen att rymma cirka 500 testriggar och digitala testmiljöer, en ökning från nästan 200 just nu.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons