Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EDC Wikimedia Commons
Elektronikproduktion |

Halvledarjätte flyttar in i dansk forskningshubb

STMicroelectronics har funnits i Århus, Danmark sedan fem år tillbaka. Nu flyttar bolaget även in i en stor forskningshubb i den danska staden för att sprida ytterligare kännedom om verksamheten.

Fem år har gått sedan STMicroelectronics förvärvade danska Draupner Graphics, som utvecklar ett mjukvaruverktyg för att bygga displaylösningar. Men bolaget vill ha mer av Danmark. 

Enligt ett pressmeddelande från den danska forskningshubben Incuba, belägen i Århus har den fransk-italienska halvledarjätten lagt vantarna på ett av de 18 våningsplanen till en 37 000 kvadratmeter stor utbyggnad av hubben. Utbyggnaden har fått namnet Incuba Next och är planerad att vara färdig mot slutet av året. 

STMicroelectronics i Danmark är en liten del av en global verksamhet på 50 000 anställda, fördelade över 80 kontor i 35 länder. Men man vill bli fler. 

Jørgen Mygind, platschef på STMicroelectronics i Danmark, tillika tidigare affärsutvecklare för Draupner Graphics, berättar att man är 25 personer på plats i dag, vilket är mer än en fördubbling sedan ett antal år tillbaka.

"Att flytta in i Incuba Next ger oss de bästa möjligheterna att attrahera rätt kandidater framöver. Vi är 25 nu och räknar med att vara nära det dubbla inom några år, så vi behöver utrymme att växa," säger Mygind i pressmeddelandet och utvecklar. 

"Incuba har lyckats skapa en otroligt stark utvecklingsmiljö för teknikföretag som, precis som vi, vill skala upp sin verksamhet inom IT, cleantech och life science."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons