Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tower Semiconductor
Komponenter |

Rykte: Reliance vill köpa Tower

Enligt rapporter planerar det indiska storbolaget Reliance Industries lägga ett bud på den israeliska chipjätten Tower Semiconductor.

Spekulationerna har cirkulerat på nätet ända sedan Intel skrotade sin plan att köpa bolaget för strax över fem miljarder dollar. Och nu har de fått fart igen.

Enligt nättidningen Business Today, som var först med nyheten i torsdags, är Reliance sugna på att lägga ett bud på den miljardomsättande israeliska verksamheten. Rapporteringen inkluderade dock ett citat från Tower, som bestämt förnekade ryktet.

Oavsett om affären skulle bli av eller inte har Reliance en ambition att bryta mark inom industrin för att säkra sina åtaganden inom bland annat telekom. Bolaget har nämligen rapporterats lägga ett liknande bud på International Semiconductor Consortium (ISMC), som ägnar sig åt tillverkning av kiselskivor. Men det rann ut i sanden.

Tower Semiconductor uppges ha över 300 kunder på flera marknader, inräknat fordonsindustri, medicinteknik, industri, konsumentprodukter, flyg och försvar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons