Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Svolt
Elektronikproduktion |

Finland stor kandidat till batterifabrik

Battericelltillverkaren Svolt överväger en expandering av sitt produktionsnätverk. En fabrik med en årlig cellkapacitet på 50 GWh, närmare bestämt - och som kan hamna i Finland.

Kinesiska Svolt har i dag två batterifabriker planerade i tyska Überherrn och Lauchhammer, med en planerad årlig kapacitet på 24 respektive 16 GWh. Men bolaget är på jakt efter utökad kapacitet.

Svolt vill bygga en tredje fabrik, med en full kapacitet på 50 GWh. Var den hamnar är inte klart, men Finland är en av de heta kandidaterna - mycket tack vare tillgången till viktiga råmaterial, grön energi och en modern försörjningskedja, menar Svolt i ett pressmeddelande. 

"En till fabrik skulle göra det möjligt för oss att bidra ordentligt till en grön omställning," säger Kai-Uwe Wollenhaupt, president för Svolt Europe samt Senior Vice President för Svolt Energy Technology, i pressmeddelandet. 

Finland är inte ensamma i striden. Man gör upp med andra länder, både i och utanför Europa. 

"Ett projekt av den här storleken hänger mycket på ett nära samarbete med samtliga beslutsfattare, inkluderat Svolt, lokala myndigheter och regeringen," fortsätter Wollenhaupt. 

Svolt tillverkar battericeller av typerna NMC, NMX och LFP, och är inriktade på personbilar och lagringslösningar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons