Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Andrew Martin Pixabay
Embedded |

Prevas vinner ramavtal med Vattenfall

Prevas har tecknat ramavtal med Vattenfall Eldistribution AB avseende tekniska konsulttjänster och uppges vara ett viktigt steg i bolagets fortsatta satsning om hållbara energisystem.

Energibranschen har en avgörande roll för att Norden ska kunna bli klimatneutralt, menar Prevas, som ser att det kommer krävas stora investeringar och nya innovativa lösningar. 

"Vi kan bland annat se att sol- och vindkraft ökar snabbt. För att hantera de ofta varierande effektflödena krävs en omställning till smarta elnät (smart grids). Elfordon har kommit på bred front med behov av en omfattande laddningsinfrastruktur. För att kunna omsätta behov och idéer till innovativa och konkurrenskraftiga lösningar behövs en djupgående förståelse för kunders verksamhet, affär och en stor kompetens inom avancerade elkraft-projekt. Den kunskapen har Prevas," säger Per Amrén, business unit manager och ansvarig för Prevas satsning inom Electrical Power i pressmeddelandet. 

Prevas söker kontinuerligt efter ny arbetskraft. 

"Vår expertis och erfarenhet av avancerat ingenjörsarbete i Sveriges energi- och elkraftcentrum lockar till sig de mest kvalificerade ingenjörerna. Vi söker fler kollegor och välkomnar alla elkraftingenjörer inom områden allt ifrån projektledare till alla typer av ingenjörsroller, fortsätter Per Amrén. 

Avtalet gäller från den 1 januari 2024 till den 31 december 2025, med optioner på förlängning i ytterligare tre år.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons