Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Granges
Elektronikproduktion |

Gränges investerar 600 miljoner kronor i Finspång

Gränges planerar att investera 600 miljoner kronor i fördubblad kapacitet för produktion av batterikatodfolie i Finspång för att möta den ökande efterfrågan på batterikomponenter i Europa.

Det var i januari i år som Gränges kommun gick ut med information den kommande satsningen i Finspång. Men den utökade produktionskapaciteten planeras tas i bruk först under 2025. 

Gränges är i farten med en lanseringsplan för batterikatodfolie med start i Asien 2022, Europa 2023 och Nordamerika 2024. Bolaget har ingått ett avtal med en batteritillverkare som kommer att ta den initialt planerade produktionskapaciteten i Europa i anspråk. 

Och fler jobb kommer det att bli - och där rekryterar bolaget brett, enligt ett pressmeddelande från i början på oktober i år. Tjänster som efterfrågas varierar, specialistkompetens kommer att behövas men många av de tjänster som vi kommer att söka kräver utbildning internt.

"Det är en palett av olika kompetenser som vi söker. Man behöver ha ett intresse för att lära sig nya saker och jobba i team, säger Patrik Sivesson, som är ansvarig för projektet på Gränges, i en intervju med NTM media. 

Utöver tjänster som operatörer och underhållspersonal serPer Nilsson, produktionsdirektör på Gränges, att det finns behov även med ny teknik, till exempel artificiell intelligens.

Batterikatodfolie är en kritisk komponent i litiumjonbattericeller, som används i bland annat elfordon. 

”Vi strävar efter att ta en ledande position inom batterikomponenter, såsom batterifolie, batterihölje och värmeregleringskomponenter. Satsningen i Finspång är ett väldigt spännande steg mot det målet”, säger William B. Shannon, Senior Vice President, Global Battery Foil Program på Gränges i pressmeddelandet från januari. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons