Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap Corporation
Elektronikproduktion |

Över 1 000 har fått lämna Incap i Indien

Kontraktstillverkaren skriver i rapporten för tredje kvartalet att personalstyrkan vid bolagets indiska fabriker har minskats med över 1 000 personer sedan årets början.

Det blev ett sämre tredje kvartal för Incap än jämfört med samma period i fjol, vilket Evertiq har rapporterat om. Men anledningen till detta är ingen nyhet, kontraktstillverkaren meddelade i samband med rapporten för andra kvartalet att bolagets största kund har problem med sina egna lagernivåer och att dessa behöver minskas. Kunden var därmed tvungen att senarelägga några av sina ordrar till 2024, vilket ledde till att Incap justerade sina produktionsnivåer vid sina fabriker i Indien under året. 

Bolaget uppgav samtidigt att man är fokuserade på att ”minska kostnader och reducerade den tillfälliga arbetskraften vid sina fabriker i Indien”. I tredje kvartalets rapport framgår det har varit tvungen att vidta åtgärder för att tackla läge volymnivåer, närmare bestämt skriver bolaget att man sedan årets början behövd minska personalantalet vid fabrikerna i Indien. En reducering med totalt 1 136 personer.

”Tack vare vår flexibla verksamhetsmodell har vi effektivt kunnat minska våra rörliga kostnader. För att anpassa oss till den lägre volymnivån har vi vidtagit åtgärder och minskat personalstyrkan med 1 136 personer vid våra fabriker i Indien. Det här har varit tufft för alla inblandade och jag vill tacka teamet för deras insatser och engagemang under denna tuffa omställningsperiod,” skriver vd, Otto Pukk i rapporten.

Till Evertiq förtydligar vd Otto Pukk att man vid årslutet 2022 hade 2258 personer som jobbade för koncernen nere i Indien, idag är man 1122 personer.

Hur påverkar denna reducering produktionsstarten vid Incaps nya, tredje, fabrik i Indien?

”Produktionen har startat i den tredje fabriken. Naturligtvis är utnyttjandet inte på den initialt planerade nivån med de lägre lagervolymerna,” säger Otto Pukk.

Han fortsätter och säger att man fortsätter att arbeta nära koncernens största kund och ser denna lagerminskning som tillfällig.

”Parallellt arbetar vi med att öka övriga affär. Och som vi nämnde i rapporten har vi kunnat föra detta framgångsrikt med cirka 30 procents tillväxt av övriga affärer än vår största kund under de första nio månaderna i år.”


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons