Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© 3M
Elektronikproduktion |

Hörselkåpor från 3M får svenska solceller

Exeger rapporteras ha slutit ett avtal med amerikanska 3M. Den svenska solcellstillverkaren - med två fabriker i Kista - ska utrusta hörselkåpor med solcellsprodukten Powerfoyle.

Exeger meddelar att bolaget har lagt till ytterligare en teknikjätte till sin kundlista, amerikanska 3M. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Enligt detta ska bolagen bygga in en ren kraftkälla i produkter som används av miljoner människor med fokus på att stärka säkerheten i arbetet. När Dagens Industris digitala publikation rapporterar om affären visar det sig att det rör sig om hörselskydd med inbyggd kommunikation, och att Powerfoyle kommer integreras i dessa för att försörja dem med kontinuerlig strömförsörjning. 

"Det här samarbete markerar en viktig milstolpe för Exeger. Att gå samman med 3M, ett av de mest inflytelserika varumärkena i branschen, är ett bevis på det enorma värde vår teknologi genererar," säger Giovanni Fili, vd och grundare av Exeger, i pressmeddelandet. 

Parterna är förtegna gällande detaljer när DI Digital frågar hur stort avtalet är, men att Exeger ska bygga ut sin fabrik i Kista på grund av större efterfrågan. Till tidningen säger Peter Berghamn, global för just hörselskydd på 3M, att det åtminstone rör sig om större volymer. 

Exeger har även ansökt om ett investeringslån på 72 miljoner euro från Europeiska investeringsbanken för att täcka fabriksutbyggnaden, skriver Elektroniktidningen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons