Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Munters
Elektronikproduktion |

Amerikaner lägger miljardorder hos Munters

Munters Group har tecknat en order till ett värde om 137 miljoner, eller 1,5 miljarder kronor från en samlokaliseringsoperatör av datacenters i USA.

Uppdaterad; 2023-10-30 12:56

Ordern inkluderar Munters Sycool Split-system samt installationstjänster och kommer levereras under 2025. Det står i ett pressmeddelande.  

“På en marknad i snabb förändring understryker denna order vår starka marknadsposition och visar på vår förmåga att bygga långsiktiga kundrelationer”, säger Klas Forsström, vd och koncernchef för Munters, i pressmeddelandet. 

Sycools infrastruktur ger kunderna strategisk flexibilitet, menar Stefan Aspman, President Data Center Technologies och Group Vice President på Munters i pressmeddelandet.

"I praktiken betyder det kompatibilitet med både luft- och vätskebaserade kylningsteknologier närmare servrarna, vilket är kritiskt då kundkraven utvecklas i högt tempo inom datacenter industrin," fortsätter han.

Var i ert globala produktionsnätverk kommer produktionen av systemet att hamna, och innebär ordern nya arbetstillfällen? 

"Vi producerar SyCool i Virginia och Texas i USA. Vi har redan en expanderad kapacitet framför allt i Virginia där vi anställt en stor mängd personer till vår nya fabrik. Tillsammans med aktivt lean-arbete och utveckling av operational excellence har vi en god förmåga att fortsätta producera större volymer utan att addera produktionsresurser. Den här ordern är för produktion relativt långt fram i tiden så vi kommer att utvärdera det exakta behovet närmare produktionsstart.  Men i enskilda områden och när vi växer så skapas det definitivt arbetstillfällen inom områden som project management och service," svarar Eva Näslund Carlsson, Director External Communications på Munters Group, Evertiq per mejl. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1