Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aspocomp
Elektronikproduktion |

Aspocomp sänker förväntningarna på 2023

Den finska mönsterkortstillverkaren Aspocomp meddelar att nettoförsäljningen för helåret 2023 kommer vara klart lägre än försäljningen för helåret 2022.

Rörelseresultatet förväntas fortsätta ligga på en negativ nivå, skriver Aspocomp i en bolagsuppdatering. 

Bolaget noterades i fjol för en försäljning på 39,1 miljoner euro och ett rörelseresultat på 4,5 miljoner euro. Den senaste prognosen tyder alltså på att posterna för helåret 2023 kommer bli klart lägre. 

Vad bottnar allt detta i, då? Enligt mönsterkortstillverkaren har segmentet för halvledare inte återhämtat sig fullt ut, kombinerat med att kunderna i kundsegmenten inte har samma investeringsbenägenhet. Det senare är bland annat påverkat av nuvarande räntenivåer och höga lagernivåer. Bolaget nämner även Rysslands invasionskrig mot Ukraina som en faktor. 

Nettoförsäljningen för tredje kvartalet förväntas landa på 8,1 miljoner euro och rörelseresultatet på -0,7 miljoner euro, inräknat en kostnad för planeringsarbete gällande Uleåborg på 0,5 miljoner euro. Försäljningen för januari till och med september väntas uppgå till 26,4 miljoner euro och rörelseresultatet till 0 miljoner euro. 

Pausar utökning av produktionskapacitet i Uleåborg. 

Planeringsarbete för att öka produktionskapaciteten i Uleåborg har tills vidare avbrutits på grund av minskad efterfrågan. En eventuell fortsättning av planeringsarbetet kommer att beslutas om när det visar sig att efterfrågan på kretskort börjar återhämta sig, heter det. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1