Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dirk ercken dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Bostäder fortfarande en nöt för Northvolt

Industrin växer i Västerbotten - inte minst i Skellefteå, där Northvolt huserar. Men bostadssituationen är fortfarande en utmaning. Hundratals saknar fast bostad, rapporterar Sveriges Radio.

Batteritillverkaren Northvolt har en anställningstakt på cirka 20 personer i veckan och äver 100 i månaden. I en första etapp har bolaget ett personalbehov på 4 000 anställda. Men vägen dit är inte den rakaste. 

Evertiq har tidigare rapporterat om huruvida Skellefteå ska kunna tillhandahålla tillräckligt många bostäder för att försörja den pågående industriboomen i den norra delen av landet. Enligt en färsk rapportering från Sveriges Radio Västerbotten råder det en akut bostadskris där upp emot 400 personer som ska börja hos batteritillverkaren inte har en fast bostad. 

Den ekonomiska situaitionen har gjort att bostadsbyggandet har bromsat in, vilket innebär problem för Northvolt, som ser att den saktar ner verksamheten. 

”Den gör det svårare för oss att locka personal från Sverige och övriga världen”, säger kommunikationschef Anders Thor till Sveriges Radio.

Sveriges Radio skriver att regeringen ser över möjligheten till ett riktat stöd för bostadsbyggen i norra Sverige.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons