Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB
Mönsterkort |

NCAB förvärvar i Spanien, startar bolag i Portugal

Mönsterkortsleverantören NCAB Group köper den spanska mönsterkortleverantören Electronic Advanced Circuits med rubb och stubb. Bolaget täcker samtidigt in Portugal med ett eget kontor.

NCAB skriver att kombinationen av förvärvet av Electronic Advanced Circuits och kontoret i Portugal innebär erfarenhet och expertis för tillväxt och ett utökat nätverk. 

"Vi tar nu ett steg framåt i våra expansionsplaner i Spanien och Portugal. Den iberiska halvön blir alltmer intressant för elektronikmarknaden i Europa," säger Benjamin Klingberg, vice president, NCAB Europe, i ett pressmeddelande. 

Nettoomsättningen i Electronic Advanced Circuits S. L. förväntas att uppgå till 19 miljoner kronor under 2023 med en estimerad EBITA-marginal om cirka 15 procent. Majoriteten av försäljningen är koncentrerad till telekom och industri och inköpen sker från tillverkningspartners i Kina. Köpeskillingen uppgår till 14 miljoner kronor med en potentiell tilläggsköpeskilling om maximalt fyra miljoner kronor.

EAC har två anställda. Även två rekryteras till det nya kontoret i Portugal.

NCAB Spanien har sedan tidigare 13 anställda och omsatte 75 miljoner kronor under 2022. Förvärvet förväntas bidra positivt till NCAB Groups resultat under 2024. Synergier förväntas inom områdena leverantörer, betalningsvillkor och logistik.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons