Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bioservo
Elektronikproduktion |

Mekoprint utvecklar svensk elektronisk handske

Svenska Bioservo ligger bakom en elektronisk handske som ska ge handgreppet extra styrka och uthållighet. Nu har det danska industribolaget Mekoprint utsetts till utvecklingspartner.

Carbonhand, som handsken heter, är riktad till personer med nedsatt handfunktion och använder sig av trycksensorer och avancerad teknik som tillför kraft i de fall då användarens egna muskler inte räcker till.

Som utvecklingspartner sätter Mekoprint prägel på produkten på så vis att man är med under utvecklingen och produktionen. Något som bolaget har investerat för. 

 "Vi har en stark kompetens på utvecklingssidan och kan därför komplettera många av våra kunders utvecklingsteam, vilket gör att kundens utmaningar kan lösas snabbare och att målen kan nås snabbare," säger Mekoprints vd, Anders Kold och fortsätter:

"En bra dialog med kund tidigt i processen är en viktig del av vår strategi, vilket så var fallet me Bioservo."

Carbonhand beskrivs som en komplex produkt som kombinerar elektronik och textilier. Bland de tekniska inslagen som Mekoprint bidragit med är en instrumentpanel. 

"I och med att kretsarna sitter inuti en handske måste de kunna böjas. Handsken behöver även tåla tvätt och vara vara bekväm. Vi förväntade oss mycket av Mekoprint, som löste det," säger  Ola Markusson, Chief Technology Officer på Bioservo, i pressmeddelandet. 

Handsken finns redan i dag tillgänglig på ett flertal marknader. Enligt Bioservos pressmeddelanden har bolaget på senare tid mottagit ordrar på 21 system i Tyskland, vilket motsvarar ett ordervärde på 1,4 miljoner kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons