Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

Is i magen hos Volkswagen gällande ny batterifabrik

Det går trögt på den europeiska marknaden för elbilar, rapporterar Reuters. Trögt till den grad att fordonstillverkaren Volkswagen avvaktar med ett beslut om en fjärde batterifabrik på kontinenten.

Volkswagen har haft ögonen på den östra delen av Europa under en längre tid. Den tyska fordonsjätten, som i skrivande stund har tre planerade cellfabriker i Tyskland, Spanien och Kanada, vill ha en fjärde fabrik - men har nu blåst av planerna igen. Bolaget övervägde nämligen Tjeckien, Ungern, Polen och Slovakien i fjol, men drog i handbromsen.

Bolaget är bekymrat över efterfrågan på elektriska bilar i Europa. Det går trögare än vad man har förväntat sig. 

"Baserat på rådande marknadsläge och den långsamma utrullningen av elbilsmarknaden i Europa är det i dagsläget inte lägligt att besluta om ytterligare produktionsanläggningar," säger Volkswagens styrelseordförande, Oliver Blume i ett uttalande till bolagets tjeckiska enhet, Skoda Auto. 

Beslutet kommer lite som en besvikelse för Tjeckien, som har planerat att investera i den gröna omställningen i form av bland annat elektriska bilar från Skoda Autos fabrik i landet. Reuters skriver att bolaget i onsdags överväger att erbjuda till andra investerare, eftersom att man inte har tålamod att vänta ytterligare på ett besked från Volkswagen. 

"Vi kan inte fortsätta att reservera landet för det här projektet," ska Tjeckiens premiärminister, Petr Fiala ha sagt under en konferens. 

Enligt rapporteringen förs det samtal med andra investerare, där ett antal skulle kunna fylla Volkswagens tilltänkta skor. 

Volkswagens hittills planerade batterikapacitet uppgår i dagsläget till 200 GWh. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons