Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

GPV:s fabriksarbete i Slovakien "rullar på"

Den danska kontraktstillverkaren meddelade i somras att bolaget expanderar produktionsnätverket med en ny fabrik i Slovakien. Arbetet har pågått i snart ett halvår och rullar på "enligt plan".

Det är ordning på torpet i Piestany, Slovakien skriver GPV, som är i full fart med byggfasen för en ny fabrik i landet. 

"Byggprocessen går som vi har hoppats, och vi har inte varit med om några förseningar. Vi har ett utmärkt arbetslag på plats som gör att vi kan flytta in i byggnaden mot slutet av januari nästa år," säger Martin Kjærbo, Chief Operations Officer på GPV i ett pressmeddelande. 

Bolaget har ingått ett hyresavtal som ger tillgång till totalt 18 000 kvadratmeter nytt utrymme. Inledningsvis kommer GPV att använda 11 000 kvadratmeter med möjlighet att utöka och använda de resterande 7 000 kvadratmeter i ett senare skede vid behov,

När byggfasen väl är över påbörjas inflyttningen, med allt vad det innebär - möbler, utrustning, kontorsutrustning, med mera. 

Kunder har under en längre period efterfrågat ytterligare produktionskapacitet i Europa, till bättre pris, menar GPV. Kort efter sammanslagningen med Enics i oktober 2022 lyckades GPV utöka produktionskapaciteten för att kunna tillgodose detta behov, dock på kort sikt. Sedan dess har tillverkaren letat efter möjligheten att etablera ytterligare produktionskapacitet i Europa, där man kan erbjuda bättre bästa priser.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons