Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Siemens
Analys |

Försäljningen av halvledare ökade i september

Den globala halvledarförsäljningen ökade på ett månatligt plan, men minskade på årlig basis, skriver Semiconductor Industry Organisation (SIA).

Försäljningen ökade med 1,9 procent i september, jämfört med föregående månad. På ett årligt plan minskade den med 4,5 procent. 

Intäkterna under tredje kvartalet uppgick till 134,7 miljarder dollar, en ökning med 6,3 procent mot kvartal två men ner 4,5 procent mot kvartal tre i fjol. 

Regionalt sett ökade försäljningen i Europa med 6,7 procent, medan den föll i Amerika med två procent och i Kina med 9,4 procent. 

"Den globala halvledarförsäljningen ökade från månad till månad för sjunde gången i rad i september, vilket förstärker det positiva momentum som chipmarknaden har haft under mitten av detta år. De långsiktiga utsikterna för efterfrågan på halvledarprodukter är fortfarande starka, med chip som möjliggör otaliga produkter som världen är beroende av och ger upphov till nya, transformativa teknologier i framtiden," säger John Neuffer, SIAs vd och koncernchef, i rapporten. 

©SIA

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons