Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dennis Dahlgren / Actia
Elektronikproduktion |

Actia räknar med att slå förra årets all time high

Kontraktstillverkaren Actia i Linköping berättar att verksamheten har haft fullt upp under året och räknar med ökningar inför nästkommande år. Samtidigt planeras det för nya, stora investeringar.

Vi är nio månader in i 2023 - hur har året varit så här långt för bolaget?

"Vi har haft fullt upp och det ser ut att öka ytterligare under nästa år. Vi har fortsatt att investera och för några veckor sedan kom en ny selektivlödmasking på plats, nu väntar vi på en ny AOI. Vi kommer att fortsätta öka vår produktionskapacitet och tittar nu på en större tillbyggnad för att öka vår kapacitet med ytterligare tre SMD-linor," säger Christian Sahlén, vd för Actia i Sverige, till Evertiq per mejl.

Var låg svårigheterna under årets gång?

"Vi har vunnit många nya kunder och därigenom startat upp många produktionsprojekt parallellt. Vi har dessutom anställt en hel del ny personal vilket krävt tid för upplärning. Men nu rullar det på riktigt bra," berättar Christian. 

Tidigare år har elektronikindustrin präglats av komponentbrist, transportbekymmer och höga elpriser - i vilken omfattning finns dessa utmaningar kvar i er verksamhet?

"Det stämmer, men nu när flera marknader bromsar in frigörs kapacitet/komponenter vilket förbättrat läget avsevärt. Dock har flera komponenttillverkare behållit ett högre komponentpris, framför allt amerikanska och europeiska tillverkare. Det är ett misstag enligt min syn då det öppnar dörren på vid gavel för kinesiska komponenttillverkare, som nu går in med betydligt lägre priser och bra leveransvillkor vilket kommer att utmana många spelare," förklarar Christian. 

Hur ser utsikterna ut nu när vi närmar oss slutspurten av året?

"Som sagt, vi fortsätter vår expansionsplan och jag räknar med att vi slår förra årets all time high i omsättning även i år," avslutar Christian. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons